JoJosStuff

Vackra vinter!

Kategori: Allmänt

Så här vackert var det för några veckor sen!!
 
 
 
 
Vintern kan va riktigt vacker. Men nu känns det som om man inte sett solen på hur många veckor som helst. Det är bara grått dimmigt och jättetråkigt!! Men vi går ju mot ljusare tider iallfall. Nu är det inte längre mörkt när man kommer hem från jobbet.

Gränsbevakarna

Kategori: Travel!

Jag har kollat ganska mycke på gränsbevakarna dom senaste dagarna. Det handlar om de som vaktar Australiensgränser och tar fast såna som försöker smuggla knark eller försöka ta sig in i landet för att jobba fast dom inte får och så. En sak som jag tänkt på är att folk får böta ifall dom inte fyllt i sitt passagerarkort rätt. En av grejerna man får fylla i är "har du någon mat med dig" Jag har fyllt i några såna där kort i mina dar och jag har alltid satt nej där. För jag har ju aldrig haft med mig någon mat som man inte får (varför man nu skulle kryssa ja om man har mat med sig som man inte får) Jag kan möjligtvis ha varit lite blond här. Men idag har jag insett att det gäller ju faktiskt om du har NÅGON mat med dig vilken som helst om det så bara är ett chips. Hmm antar att man lär sig nya saker hela tiden ;)
 
 
En bild från Australien där man måste berätta om all mat man för in i landet :P
 
 

Wight pull!

Kategori: Hundarna

I helgen var vi ute och tränade wight pull med hundarna. Vilket är att man tar på hunden en sele och sen låter man den dra. Våra hundar absolut älskar det. Sen blir dom så härligt trötta efter vilket vi tycker är skönt ;) 
 
Melvin vovven i röda selen som är blandning mellan jack russel och pumi är med sina 9 kilo den minsta igänget. Han drar nu ca 3,5 kilo vilket han klarar galant. Det blir lite tufft för honom i branta uppförsbackar och vi kanske får minska vikten lite sen när isen försvinner.
 
 
Dom andra hundarna är amstaff och Frank är en amstaffblandning och dom väger mellan 20 - 27 kilo och drar mellan 8 - 15 kilo. Vi använder däck, kedjor och petflaskor som dom får dra. Petflaskorna går tyvärr sönder efter ett tag om man drar på grus eller asfält. Däcket funkar jätte bra förutom om man drar på skogsstigar då fastnar det lätt. Så kedjor är väll det bästa. Blir bara så dyrt att köpa om man vill ha lite tyngd.
 

Sälen part 2

Kategori: Travel!

Här kommer lite mer bilder från Sälen!!
 
 
 
 
 
Vi var i Trysil en dag också. Och där fick vi den bästa åkningen på hela veckan. Bra backar och vackert väder. Men det blåste nåt hysteriskt på toppen det var helt sjukt. Man fick staka sig ner för backen. Det gjorde riktigt ont när snön blåste i ansiktet. Kändes som en liten isstorm! Men som sagt bästa åkningen på hela veckan!
 
En kväll så var vi på Harrys och grillade vårt eget kött. Så jäkla gott!! 
 
 
 
Blev mer öl och mys på puben!
 
Vi var på experium några kvällar också badade och gick på spa. Spat där är riktigt mysigt lugnt och skönt!
 
Sen var det dax att åka hem! Men en mysig och trevlig vecka var det. Vädret var dock uselt och backarna nästan ännu sämre. Men med trevligt sällskap blev det toppen ändå!

Sega blogg.se

Kategori: Broderi

Blir så irriterad det har inte funkat att lägga in bilder från datorn!!! Hmm fast det skulle ju lika gärna kunna va jag som är oteknisk...

Så här mysigt hade vi det imorse! Finaste lilla Frankie!